Problemi za Kolašinca zbog Wengerovih odluka
Kolašinac je miljenik navijača londonskog tima, ali to za Wengera ne znači ništa (Foto: EPA)

Maitland-Niles ima prednost

Problemi za Kolašinca zbog Wengerovih odluka

Midhat Šljivak

Bh. defanzivac Sead Kolašinac pojačao je redove londonskog Arsenala u ljeto prošle godine. Stigao je kao pojačanje i svojim nastupima je došao do epiteta miljenika među navijačima Topnika.

Međutim, u posljednje vrijeme menadžer londonskog kluba Arsene Wenger ne pruža previše šanse za igru Kolašincu. Bh. fudbaler uglavnom šansu čeka sa klupe dok od prve minute starta 20-godišnji Ashley Maitland-Niles.

Ovaj fudbaler uživa veliko povjerenje Arsenea Wengera. Francuski stručnjak mu za sada konstantno pruža šansu i očigledno je da će tako biti sve dok je on na klupi tima sa Emiratesa.

Navijači Arsenala se pitaju je li zaista Maitland-Niles bolji od Kolašinca ili je se čisto radi o Wengrovim navikama da što više pruža šansu mladim igračima, iako su i Kolašincu tek 24 godine.

Neki tvrde da Kolašinac neće dobiti previše prilike ako Wenger ostane i naredne sezone, jer očigledno je da on nema namjeru da odustane od forsiranja Maitland-Nilesa na poziciji po lijevoj strani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hoće li mu se to na kraju isplatiti, ostaje nam da vidimo do kraja sezone, koja je itekako bitna za Topnike, a sigurno je da mu navijači Arsenala neće oprostiti nove neuspjehe.

Pitanje je i hoće li Kolašinac htjeti da sjedi na klupi?

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi