Problemi za Tottenham: Vertonghen pauzira do decembra
Belgijski nogometaš je u meču protiv Huddersfielda zaradio povredu, a stvari su mnogo ozbiljnije nego što se u startu činilo... (Foto: EPA)

Saopštio londonski klub

Problemi za Tottenham: Vertonghen pauzira do decembra

Tottenham je na zvaničnoj stranici saopštio da će Jan Vertonghen biti 'out' sve do decembra.

Ovaj belgijski nogometaš je u meču protiv Huddersfielda zaradio povredu, a medicinski pregledi kojim je podvrgnut pokazali su da su stvari ozbiljnije nego se činilo, pa će tako Vertonghen neko vrijeme biti van terena.

Kako je saopštio Tottenham, trener Maurizio Pochettino neće moći računati na Vertonghena mjesec i pol dana, odnosno do decembra.

Odsustvo Vertonghena će svakako predstavljati veliki hendikep za Tottenham, pogotovo ukoliko se uzme u obzir da povrede od ranije vuku Dele Alli, Christian Eriksen, kao i Serge Aurier.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Tottenham u engleskom Premier ligi trenutno zauzima petu poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi