Problemi za Vrbanjušu, Braco poručio: Mešetari ne znaju pravila, stid me nogometaša!

Susret Vrbanjuše i Igmana nije odigran

Problemi za Vrbanjušu, Braco poručio: Mešetari ne znaju pravila, stid me nogometaša!

S. Mlaćo

FK Vrbanjuša koju sa klupe predvodi legendarni Alija Braco Hadžiosmanović jučer nije odigrala svoj meč 9. kola lige Kantona Sarajeva.

Vrbanjuša je trebala odmjeriti snage sa Igmanom, no susret nije odigran jer nogometaši Vrbanjuše navodno nisu imali ljekarske preglede, iako su prvi meč nastavka sezone regularno odigrali i slavili pobjedu proteklog vikenda.

"Igrače sam vodio kod doktora Đuguma i oni su uredno pregledani. Tamo idu i nogometaši Željezničara, te Sarajeva. Ipak, mešetari ne znaju pravila i nije im tu mjesto. Oni su donijeli odluku da se pregledi obave u Sanasi gdje je 15 maraka skuplje. Odigrali smo utakmicu prošlog kola i ako nešto nije uredu trebali su nas upozoriti. Ne znam kome smetamo, ali zašto nam onda nisu javili u roku od sedam dana?", pita se legendarni Braco u razgovoru za SportSport.ba.

"Mi smo trenutno prvi na tabeli, ali mi nećemo upasti u viši rang, jer novca za to nemamo. Mi živimo od naših prijatelja, a šta reći o NS Sarajevskog kantona? Nikada više zaposlenih ljudi, a nikad manje da rade. Predsjednik Saveza nikada ne dolazi na utakmice, ako favorizuju Mošćanicu, neka nam to odmah kažu".

Ističe da mu je najviše žao samih nogometaša.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga KS - Grupa B:

"Osam klubova se ugasilo u Kantonu Sarajevu, večeras će možda doći i do gašenja Vrbanjuše. Stadion smo platili za godinu dana, platio sam prevoz svojim momcima koji dođu iz Vareša, Tarčina, Pazarića...Stid me njih", dodao je Hadžiosmanović za SportSport.ba.

Mošćanica sada ima tri boda više u odnosu na Vrbanjušu te utakmicu više.

Top Komentari

yess81
fukara od čovjeka bio i ostao, smrad.
3 2
huba
braco pravi cirkus od lige,probleme koje ima ne treba da adresira nijednoj drugoj ekipi vec treba da se uozbilji i ispuni uslove ka i drugi timovi.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije