Pročitajte ko su zvanično članovi Upravnog odbora NK Čelik
U januaru 2018. godine Skupština NK Čelik izglasala je ulazak "investitora" iz Turske u klub s Bilinog polja

Mnogo poznatih imena u rukovodstvu kluba

Pročitajte ko su zvanično članovi Upravnog odbora NK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Na Bilinom polju nikada nije dosadno, a nakon što su imali sjajan početak sezone, crno-crveni su u posljednjih pet utakmica odigrali ispod prosjeka, te se sada nalaze u donjem dijelu tabele. Veliko je nezadovoljstvo u Zenici, navijači su nakon jučerašnjeg poraza u Bijeljini imali mnogo toga kazati stručnom štabu i igračima.

Nije tajna da najvatreniji navijači Čelika žele sastanak s prvim čovjekom Zeničana, te rukovodstvom kluba glede situacije u i oko kluba. Mnogo je nepoznanica na Bilinom polju, špekuliše se o ogromnim dugovima prema dobavljačima, te igračima i radnoj zajednici, ali još se niko nije javno izrazio svoje nezadovoljstvo.

Sigurno je da svi oni kojima je NK Čelik u srcu zaslužuju da znaju osnovne stvari oko funkcionisanja kluba, prije svega ko to čini Upravni odbor i ko su ljudi koji vode klub i odlučuju o mnogim stvarima.

SportSport.ba došao je u posjed dokumenta na kojem se jasno vidi ko su to članovi Upravnog odbora kluba. Na spisku je nekoliko poznatih imena, ali i onih za koje niko nikada nije čuo.

Upravni odbor kluba od 05.aprila 2018. godine sačinjavaju sljedeće osobe: Aydin Olgun, Edin Beganović, Kenan Beganović, Erhan Sunbul, Merzana Sunbul, Amina Pivić, Ashat Idrizović, Mato Gavran i Armin Mujkić.

Predsjednik kluba je Aydin Olgun, a generalni direktor Ismet Đugum, koji su jedini ovlašteni za zastupanje kluba i sve potpise u vezi kluba.

Kada su u pitanju članovi Upravnog odbora, Edin Beganović je bio dugo godina u rukovodstvu kluba, a tu je sada i njegov sin Kenan Beganović, za Erhana i Merzanu Sunbul niko nikada nije čuo. Svakako najviše pažnje privlači Amina Pivić, djevojka našeg najboljeg atletičara Amela Tuke, kojeg je u Upravni odbor "instalirao" njezin otac Ramiz Pivić, koji je bio u "ekipi" kada su "investitori" iz Turske preuzimali klub.

Od ostalih na spisku, Ashat Idrizović je sportski menadžer i jedan od suvlasnika sportske agencije Arena Sport Agency, koja između ostalog zastupa igrače poput Ervina Zukanovića, Dine Ćorića, Marina Jurine, Aleksandra Kosorića, Martina Zlomislića i mnogih drugih igrača. Svakako je iznenađenje i ime Mate Gavrana, jedne od legendi kluba. Za kraj tu je ime Armina Mujkića, bivšeg novinara, a sada savjetnika gradonačelnika Zenice, koji je postavljen ispred Gradske uprave.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mnoga od gore navedenih imena trenutno nema nikakav kontakt s klubom, ali se nalaze zvanično još uvijek u Upravi kluba i nikada nisu podnijeli zahtjev da ne budu više članovi iste.

Navijači Čelika žele mnoge odgovore, očekivali su da će dolaskom Olguna i njegovih saradnika klub krenuti prema boljim danima, ali očito to se neće još dugo desiti. Sigurno da će biti interesantno narednih dana u i oko Bilinog polja, jer se traže odgovori na mnoga pitanja i nedoumice u vezi ponosa svih Zeničana.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Grohot
Vi ili Sloboda nazalost ce da platite ceh ispadanjem. Steta
5 2
1capljinac
Mah....ništa se promijenit neće jer para nema.... Zapamtite, igrači čekaju kraj polusezone da dižu sidra i tuže klub, tek će onda devar bit... Živi bili pa vidjeli
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi