Prodaje se povratnik u Ligu prvaka, cijena 250 miliona eura!

Traži se novi vlasnik

Prodaje se povratnik u Ligu prvaka, cijena 250 miliona eura!

Admin Čaušević

Nakon nekoliko godina pauze u Ligi prvaka će se ponovo takmičiti za sada jedini francuski prvak Evrope, Marseille.

Ipak, finansijska kriza u Marseilleu koja vlada već duže vremena mogla bi izazvati ozbiljne posljedice za klub sa Azurne obale. Izbacivanje iz UEFA-inih takmičenja od 2021. godine je jedan od scenarija.

L'Equipe navodi da se nazire promjena vlasničke strukture te da je trenutni vlasnik Frank McCourt već odredio cijenu na koju bi pristao bez većeg razmišljanja.

McCourt je spreman prodati Marseille za 250 miliona eura, od čega bi se 150 miliona odnosilo na pokrivanje već postojećih obaveza.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, bez obzira na silnu popularnot i bogatu prošlost Marseille na trofej čeka još od 2012. godine kada je osvojen Liga kup. Posljednji put titula prvaka na Veledrome je stigla prije tačno deset godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti