Werner o Ligi prvaka: Znao sam da ću negdje izgubiti

Završio je svoje u RB Leipzigu

Werner o Ligi prvaka: Znao sam da ću negdje izgubiti

Golgeter RB Leipziga Timo Werner od naredne sezone će nositi dres Chelseaja.

Nastupi koje je minule sezone pružao u Bundesligi nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Iz dana u dan Werner se dovodio u vezu s brojnim velikanima, a svoju karijeru na kraju će nastaviti u Chelseaju koji ga je platio skoro 60 miliona eura.

Od 1. jula Werner će i zvanično biti Chelseajev, a to znači ujedno da će RB Leipzig morati završnicu Lige prvaka igrati bez svoje najveće zvijezde.

"Naravno da me boli što ne mogu pomoći Leipzigu u Ligi prvaka, ali ja sam igrač Chelseaja od 1. jula, oni će mi uplaćivati platu. Bilo je jasno od samog početka da će dogovor biti ovakav. Trudio sam se da se ne opterećujem toliko Ligom prvaka jer je bilo jasno da s jedne strane moram patiti", izjavio je Werner.

Nastavit će, kaže, pratiti Leipzig.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Zauvijek sam vezan za Leipzig i za klub, sjedit ću ispred TV-a i navijati. Možda čak budem i mogao biti u Lisabonu", zaključio je Werner.

I Chelsea također igra Ligu prvaka, ali malo ko dalje Plavcima šanse za prolaz dalje nakon što su u prvom meču osmine finala poraženi od Bayerna s 3:0.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi