Profitabilan vikend za bh. prvaka: Sarajevu se poklopio još jedan rezultat

Status nositelja nikad bliži

Profitabilan vikend za bh. prvaka: Sarajevu se poklopio još jedan rezultat

A. Čaušević

Sarajevo minulog vikenda nije igralo utakmice, ali je bh. prvak svejedno profitirao. 

Kao dvostruki uzastopni prvak BiH Sarajevo će i u novoj takmičarskog godini igrati kvalifikacije Lige prvaka, ovaj put gotovo pa sigurno sa statusom nositelja.

Naime, nakon što se Alashkert praktično oprostio od titule prvaka Armenije za bh. šampiona je kasno sinoć stigla i dobra vijest iz Albanije.

Tirana je poslije preokreta uspjela pobijediti Skenderbeu s 1:2 i tako se približiti tituli prvaka. Klub iz Albanske prijestolnice pet kola prije kraja Kukešiju bježi ogromnih devet bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Sarajevo je od krucijalne važnosti bilo da titulu prvaka ne osvoji Kukeši jer ima bolji evropski koeficijent, a kako sada stvari stoje želja svih u Titovoj 38b će biti i ispunjena.

Podsjećanja radi, šampion s Koševa će svog protivnika u prvom pretkolu Lige prvaka saznati 9. augusta, a jedina utakmica igrat će se 18. ili 19. augusta. Žrijeb će odlučiti na kojem stadionu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarajlija46
Ne razumijem kako ce domacin te 1 utakmice biti odlucen zdri****m.Valjda kada je zdrijeb prvo se izvlace nosilac pa ne nosilac i sve tako
1 0
zaboti janos
Sto nemogu na erede kora
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi