Prokletstvo Bayernovih krila
Coman i Costa imaju iste probleme kao Robben i Ribery

Šta se dešava na ovoj poziciji u bavarskom klubu?

Prokletstvo Bayernovih krila

S. Pašalić

Bayern je posljednjih godina dovodio igrače koji su se pokazali kao veliko pojačanje za ovaj klub.

Ipak, svakom klubu se može desiti da napravi grešku kada je riječ o pojačanjima, pa je tako i u slučaju Bavaraca, ali greška nije u tome zato što igrači igraju loše, nego zbog što imaju velikih problema sa povredama.

Naime, Bayern je u sezoni 2015/2016 kupio dva krila kako bi zamijenio Robbena i Riberyja koji su imali ovih problema.

Holanđanin je od sezone 2013/2014 pa do svog odlaska iz kluba imao 31 povredu i bio je van terena 738 dana, dok je Francuz u istom periodu 30 puta bio povrijeđen i bio je van terena 685 dana.

Kingsley Coman i Douglas Costa su trebali zamijeniti Robbena i Riberyja koji su bili skloni povredama, ali oni imaju iste probleme kao i ova dva igrača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Coman je od dolaska u Bayern imao 23 povrede i bio je van terena ukupno 403 dana, dok je Costa imao 15 povreda i bio je van terena 431 dan, uključujući i period u kojem je nosio dres Juventusa, pa se čini da igrači koji igraju na ovoj poziciji u Bayernu imaju problema sa povredama i kada napuste klub.

Nevjerovatna je činjenica da su igrači koji igraju na ovim pozicijama u Bayernu toliko puta bili povrijeđeni, a još nevjerovatnije je da je Coman sinoć zaradio novu povredu kada je u utakmici protiv Tottenhama morao napustiti teren u 27. minuti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

srcerukelopata
Zaista nevjerovatno djeluje podatak da su se dva igrača starih ko Biblija povrijedili.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi