Proleter savladao lidera, Omarska gurnula Mineral u ponor

Druga liga RS, Zapad

Proleter savladao lidera, Omarska gurnula Mineral u ponor

D. Vejo

Ovog vikenda kompletirano je i 19. kolo Druge lige Republike Srpske grupa Zapad, a gdje je odigrano osam mečeva.

U derbiju kola sastali su se teslićki Proleter i vodeći Željezničar iz Banja Luke. Teslićani su ostvarili uvjerljivu pobjedu od 4:1 i tako "zapaprili" prvenstvo. 

Modriča je istim rezultatom "razmontirala" Slobodu iz Novog Grada (4:1), dok je Sloga u Srpcu savladala dobojski Željezničar sa 3:1. 

Ljubić je pred svojom publikom u Prnjavoru doživio poraz od banjalučkog BSK-a (1:3), a Mladost je u Donjoj Slatini deklasirala Jedinstvo iz Žeravice sa velikih 4:1.

Omarska je lako završila posao sa fenjerašem Mineralom (3:1), dok je Borac u Kozarskoj Dubici bio bolji od Sloge iz Trna sa 3:1.

Jedini remi viđen je u Laktašima gdje je istoimeni tim podijelio bodove sa Ozrenom (1:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi