Promašaj Sarajeva konačno našao novi klub

Nakon nekoliko mjeseci

Promašaj Sarajeva konačno našao novi klub

Kroz historiju veliku broj fudbalera prodefilovao je FK Sarajevo, neki su se proslavili, a neki ostali upamćeni samo kao prolaznici. U toj drugoj skupini definitivno je ime Marjana Altiparmakovskog.

U februaru 2018. godine su Altiparmakovskog predstavili kao pojačanje, vjerovali su da će taj epitet opravdati, ali epizoda fudbalera iz Sjeverne Makedonije na Koševu nije potrajala. Bez da se pošteno oznojio Altiparmakovski je kroz nekoliko mjeseci napustio klub i sreću potražio u drugoj sredini.

Slijedeću epizodu imao je u Albaniji, ali ni ona nije potrajala, pa je od januara do danas tražio novi klub. I našao ga je. Bugarski OFK Pirin Blagoevgrad pohvalio se kako je Altiparmakovskog doveo u svoje redove i s njim potpisao dvogodišnji ugovor.

"Radi se o igraču koji uz pasoš svoje zemlje ima i hrvatski. Rođen je u Bitoli, a u karijeri se pored Sjeverne Makedonije, okušao još u BiH, Hrvatskoj, Latviji i Grčkoj", saopštili su iz OFK Pirin.

OFK Pirin se inače takmiči u drugom rangu bugarskog fudbala, gdje se nakon deset odigranih kola nalazi u sredini tabele. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi