Promašio penal protiv PSG-a, pa izbačen iz ekipe: "Sigurno ćemo ga i novčano kazniti"

Prekršio pravilo

Promašio penal protiv PSG-a, pa izbačen iz ekipe: "Sigurno ćemo ga i novčano kazniti"

E. Čaušević

PSG je u srijedu na svom terenu pobijedio Club Brugge sa 1:0 u meču četvrtog kola grupne faze Lige prvaka.

Parižani su teže od očekivanog uspjeli da savladaju Brugge sa 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Mauro Icardi. No, belgijski klub mogao je do remija u samom finišu utakmice kada su dobili penal.

Odgovornost je preuzeo Mbaye Diagne koji je promašio penal što je itekako naljutilo njegovog trenera Philippea Clementa. On je odlučio čak da kazni Diagnea jer on uopšte nije trebao da izvede penal.

U ekipi Bruggea se zna ko izvodi penale, ali je Diagne prekršio to pravilo i to mu se žestoko vratilo. Zbog toga on neće igrati ovog vikenda u domaćem prvenstvu protiv Antwerpa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"On se neće naći u konkurenciji za utakmicu protiv Antwerpa u nedjelju. Odlučit ću u narednim sedmicama ili mjesecima da li će se vraćati u tim. Tu će sigurno biti i neka novčana kazna. Pravila kluba i ekipe se moraju poštovati. To je bila glupa greška i mora snositi posljedice za to", rekao je Clement.

Top Komentari

Keno
Znaci sad unistavas karijeru momku zato sto nisi dobio psg, bas divno clement
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi