Barišić, Bilobrk i Begonja produžili ugovore sa Širokim Brijegom

Ostaju na Pecari

Barišić, Bilobrk i Begonja produžili ugovore sa Širokim Brijegom

Josip Barišić, Luka Bilobrk i Luka Begonja ostaju na Pecari.

Spomenutoj trojci po završetku protekle sezone istekli su ugovori, odnosno posudba, a nakon obavljenih razgovora dogovoren je nastavak suradnje i oni će i dalje braniti boje "plavo-bijelih".

Barišić (35) u redove Širokog prvi je put stigao 2008. iz Posušja i zadržao se do 2011., kada je prešao u Hajduk, a nakon toga u Imotski, da bi se u ljeto 2013. definitivno vratio na Pecaru. U protekloj sezoni odigrao je 38 utakmica za "Plavo-bijele" (30 PL BiH, 4 Kup BiH, 4 kvalifikacije za EUL) i postigao dva gola.

U ljeto 2011. iz Čelika je na Pecaru stigao golman Bilobrk (33). U sezoni 2017./2018. branio je 31 utakmicu, od toga 24 u prvenstvu, četiri u kvalifikacijama za EUL i tri u Kupu BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Begonja (26) je u redove Širokog Brijega stigao prošlog ljeta kao posuđeni igrač Lokomotive. Odigrao je 34 utakmice (27 PL BiH, četiri kvalifikacije za EUL, tri Kup BiH) i postigao jedan gol.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi