Promjena na trenerskoj klupi NK Iskra

Novosti iz Bugojna

Promjena na trenerskoj klupi NK Iskra

S. Mlaćo

Poraz u subotnjem derbiju od Borca iz Izačića (1:0) upalio je alarme u NK Iskra.

Borac je ovom pobjedom pretekao Iskru i ima dva boda više kao i cazinska Krajina, pa su se Bugojanci iznenada našli tek na trećem mjestu.

Dan poslije duela u Izačiću dosadašnji šef stručnog štaba tima sa Jaklića Sead Seferović podnio je neopozivu ostavku, a Uprava kluba odlučila je na njegovo mjesto postaviti dosadašnjeg trenera kadetske selekcije Senida Kulaša.

Kulaš je prvi dio sezone u Drugoj ligi Federacije grupa Zapad i nastupao za seniorsku momčad te uporedo vodio kadete kluba koji jurišaju ka titulu u Omladinskoj ligi Centar. Sada je pred njima veoma težak zadatak s obzirom da Bugojanci u drugom dijelu sezone pružaju veoma neuvjerljive partije.

"Nakon utakmice u Izačiću naš šef stručnog štaba obavijestio me da podnosi neopozivu ostavku i mi kao Uprava smo pristupili pronalaženju novog šefa stručnog štaba. To smo našli u našem omladinskom pogonu i svi zajedno smo se usaglasili da u narednih pet kola do kraja prvenstva i baraž seniore vodi naš dosadašnji trener kadeta Senid Kulaš. Ocijenili smo da je on dosadašnjim svojim radom i igrama u klubu do nedavno pravo rješenje i da probamo u ovih pet utakmica da obezbijedimo baraž i preko baraža dođemo do Prve lige Federacije", kazao je u obraćanju novinarima predsjednik UO-a NK Iskra Nedžad Šečić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Novi šef stručnog štaba kluba iz Bugojna istakao je uvjerenje da nogometaši mogu dati mnogo više u odnosu na dosadašnje partije i da je glavni cilj pobjeda u subotu kada na Jaklić gostuje direktni konkurent Krajina iz Cazina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti