Promjena pravila u Premiershipu: Kako ćemo dobiti prvaka ako ekipe imaju isto bodova?

Po prvi put će biti zimska pauza

Promjena pravila u Premiershipu: Kako ćemo dobiti prvaka ako ekipe imaju isto bodova?

Endin Čaušević

Prošla sezona u Premiershipu nam je ponudila nevjerovatnu borbu za prvaka do posljednjeg kola između Manchester Cityja i Liverpoola.

Na kraju su Građani odbranili trofej prvaka Engleske jer su imali 98 bodova, dok je Liverpool završio drugi i imao je samo jedan bod manje od Manchester Cityja.

Prošle sezone dosta se govorilo o tome da nakon zadnjeg kola City i Liverpool imaju isto bodova, te da postoji mogućnost da igraju na neutralnom terenu utakmicu za prvaka Engleske.

No, FA je ovog ljeta uveo nekoliko promjena i sada je potrebno čudo da gledamo na kraju sezone utakmicu za prvaka Engleske. U prethodnim sezonama za to je bilo potrebno da klubovi imaju isto bodova, istu gol razliku i isti broj postignutih golova, no sada je to dosta komplikovanije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da se odigra utakmica za prvaka Engleske sada je potrebno da klubovi imaju isti broj bodova, isto poena u međusobnom duelu, istu gol razliku i broj postignutih golova i isti broj golva u gostujućim mečevima. Tek ako je sve to izjednačeno onda ekipe igraju dodatni meč za prvaka.

Također, to nije jedina promjena za novu sezonu Premiershipa. Naime, klubovi će imati po prvi put zimsku pauzu u trajanju od dvije sedmice, a ona će početi nakon što se odigraju utakmice 26. kola, odnosno od 9. februara, pa do 22. februara 2020. godine.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Ovi retardi vajik moraju sve naopako. Cuj u februaru ccc
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti