"Pronašli smo tri čahure, a jedan sudija je rekao da se ne boji pucnjave"

Nevjerovatne scene na Prvoj ligi TK

"Pronašli smo tri čahure, a jedan sudija je rekao da se ne boji pucnjave"

Samir Mlaćo

Meč Druge lige Tuzlanskog kantona između Turije i Stjepan Polja prekinut je jučer u 35. minuti kod vodstva 2:0 za goste.

Naime, u tom trenutku jedan gostujući navijač je koristio gasni pištolj, pa su domaći nogometaši odlučili da se povuku u svlačionicu i napuste meč.

Predsjednik FK Turija Avdo Mosorović dan nakon utakmice govorio je za SportSport.ba.

"Kada su gosti postigli drugi pogodak korišteno je vatreno oružje. Naši momci su pobjegli, povukao sam ih radi njihove bezbjednosti. Naši redari su odradili svoj dio posla, policija je bila na uviđaju i pronašla tri čahure od gasnog pištolja. Policija je zatim napravila zapisnik, snimljen je gostujući navijač kako bježi nakon incidenta. Moram istaći da isti nije ušao na stadion, već stajao na ulazu, znate kako je to, sve je blizu terena", priča Mosorović.

Zanimljivo da su se domaći povukli, dok službena lica nisu bila za tu odluku.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

"Jedan pomoćni sudija mi je rekao da se ne boji pucnjave. Jednostavno, to su ljudi koji nisu stručni za ovaj posao, ni sudije, ni delegat...Oni su došli sa ciljem da gosti pobjede, a ja sam rekao da samo sude pošteno i nek bolji slavi. Dočekali smo fino, ispratili isto tako, na terenu nije bilo incidenata i to je to", dodao je Mosorović.

Šta će na kraju odlučiti organi NS TK o ovom meču ostaje nam da vidimo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi