Propada li transfer Antoinea Griezmanna u Barcelonu?
Griezmann je prethodnih pet godina nosio dres Atletica, ali je ovog ljeta odlučio da ode (Foto: EPA)

Francuz u problemu

Propada li transfer Antoinea Griezmanna u Barcelonu?

Midhat Šljivak

Antoine Griezmann na kraju ipak možda ne obuče dres Barcelone.

Iako francuskog napadača svi već vide u dresu katalonskog velikana, Mundo Deportivo tvrdi kako postoje ogromni problemi u realizaciji transfera.

Novinar ovog lista Francesc Aguilar tvrdi da je iz 'određenih' razloga transfer doveden u pitanje i da je Barcelona već pripremila plan B ako sve na kraju propadne.

Griezmann je Barcelonu trebao koštati oko 120 miliona eura, ali za sada ništa nije gotovo i vrlo lako bi se moglo desiti da on na kraju ne završi u redovima prvaka Španije.

O Griezmannu je prije nekoliko dana govorio i trener Barcelone Ernesto Valverde:

"Tačno je da su ostvareni kontakti povodom tog dogovora i to još uvijek traje. No, sezona za nas nije završena i imamo još finale Kupa Kralja. Moramo ostati fokusirani do kraja i nakon finala će biti vremena za sve te druge stvari. Trenutno ne želimo govoriti o igračima drugih klubova", rekao je Valverde.

Svlačionica Barce protiv dolaska Griezmanna: "Ne treba nam razmaženo dijete!"

Prema pisanju katalonskih novina Sport i Mundo Deportivo, igrači Barce smatraju da je Francuz "razmaženo dijete" i stoga ga ne žele u svlačionici, iako je očito Messijeva posljednja.

Griezmann je izazvao kontroverzu zbog dokumentarnog filma "La Decision", koji je sadržavao 45-minutni zadatak o tome hoće li se pridružiti Barceloni ili ostati u Atleticu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju je ostao i potpisao novi ugovor u kojem je njegova odštetna klauzula porasla za 20 miliona eura, pa sada iznosi 120 miliona, no samo godinu dana kasnije odlučio je ipak da ode u Barcelonu.

Igrači Barce, većina njih, izvještavaju u Kataloniji, nezadovoljna je zbog činjenice da će Griezmann doći u tim, a pored Barcelone žele ga i Bayern te Manchester United, dok su se City i PSG izjasnili po tom pitanju sa "nije nam potreban".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi