Propada stvaranje novog super jakog tima, post od 65 godina bez trofeja će biti nastavljen

Snovi se gase, polako, ali sigurno

Propada stvaranje novog super jakog tima, post od 65 godina bez trofeja će biti nastavljen

A. Čaušević

Ko ima novac taj je i međunajuspješnijim. Pravilo je to koje već godinama vlada fudbalom. Posljednjih meseci uveliko se počelo pisati o stvaranju novog super jakog tima na evropskom tlu, ali snovi se gase. 

Mohamed bin Salman se spominjao kao novi vlasnik Newcastle Uniteda. Cifra za koju bi arapski princ kupio Svrake je bila 340 miliona eura, ali to prema svemu sudeći neće biti slučaj.

Nakon što su pritisak napravile mnoge organizacije kupovina je daleko od izvjesne jer su prema izvještajima britanskih medija pregovori zaustavljeni na neodređen period.

Navijači Svraka su već počeli sanjati o ekipi sa nekim od najvećih zvijezda današnjice. Edinson Cavani, Kalidou Koulibaly, Gonzalo Higuain, Philipe Coutinho, Nabil Fekir su samo neki od igrača koji su se povezivali s Newcastle United.

Posljednji značajni trofej Newcastle United je osvojio još prije 65 godina, 1955. godine je osvojen FA Cup. Prema svemu sudeći višedecenijski post će biti nastavljen.

Top Komentari

TarpiTarpi
Meseci? ekavica?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije