Propala dva velika transfera Luke Jovića: Sastanak je bio završen čim je saopštena cijena

Katalonski Sport tvrdi

Propala dva velika transfera Luke Jovića: Sastanak je bio završen čim je saopštena cijena

Midhat Šljivak

Luka Jović apsolutni je hit ove sezone.

Fantastični napadač Eintrachta iz Frankfura privukao je veliku pažnju na sebe zaista odličnim nastupima u dresu ovog tima, a na njegova vrata kucaju najveći evropski klubovi.

Barcelona, Real Madrid, Liverpool, PSG i Bayern vodili su borbu za njegov potpis, a Marca je nedavno objavila kako je Real jako blizu potpisa ugovora sa srbijanskim fudbalerom.

Međutim, katalonski Sport danas je donio veoma interesantnu priču i tvrde da su se Barcelona i Real Madrid povukli iz potjere za napadačem Eintrachta.

Razlog je povećana cijena. Ranije je tim iz Frankfurta tražio 50 miliona eura za Jovića, ali je na nedavnom sastanku sa čelnicima Barcelone cijena drastično skočila.

Tako je rukovodstvo Eintrachta pred Barcelonu postavilo cijenu od 80 miliona eura. Sastanak je istok trena završio, Katalonci su odustali, a čini se kako će to učiniti i Real.

Iako Kraljevi traže pojačanja za novu sezonu, Jović im nije prioritet. Eintracht je navodno koristio to što se za njihovog fudbalera interesuje Real kako bi dobio veće ponude od PSG-a i Bayerna i zbog toga je interes splasnuo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za sada niko ne želi platiti 80 miliona eura koje traži njemački tim. To je jednostavno previše novca, iako je Jović trenutno među najboljim mladim igračima Evrope.

Srbijanski fudbaler je ove sezone zaista fantastičan. Postigao je 25 golova u 42 nastupa i definitvno je sebi osigurao veliki transfer, a vidjećemo i gdje će na kraju završiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi