Propao mu transfer: Mane otkrio u koji je klub trebao preći

Još dok je igrao za Salzburg

Propao mu transfer: Mane otkrio u koji je klub trebao preći

Brzonogi Senegalac Sadio Mane od ove sezone nastupa za Liverpool i već se pokazao kao pravo pojačanje Redsa.

Bivši fudbaler Red Bull Salzburga je iz Austrije stigao u Sothampton, a ovog ljeta je za nešto više od 40 miliona došao na Anfield.

Malo je poznato da je Mane u vrijeme dok je igrao za Salzburg bio blizu transfera u Borussiju Dortmund, a to je otkrio u razgovoru za BBC.

"Klopp me odavno prati i bio sam njegova velika želja još dok sam nastupao za Salzburg. Ipak, sudbina je htjela da tada ne odem u Borussiju, ali to je fudbal", rekao je Mane, koji je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Na kraju prošle sezone, Klopp me nazvao i rekao da želi da dođem u Liverpool. On je sjajan trener koji zaista voli svoje igrače".

Sadio Mane je ove sezone odigrao sedam utakmica za Liverpool a njegov učinak je tri gola i tri asistencije.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi