Prosinečki: Ako Finska dobije Italiju onda će biti teško, u suprotnom imamo set i meč loptu

Selektor bh. tima

Prosinečki: Ako Finska dobije Italiju onda će biti teško, u suprotnom imamo set i meč loptu

Zmajevi za nešto manje od sat vremena kreću za Armeniju, a prije tog putovanja medijima se na aerodromu obratio selektor Robert Prosinečki.

Naš tim je pod imperativnom pobjede u Jerevanu jer do kraja kvalifikacija više nema pravo na kiks, a toga je svejstan i popularni Žuti.

On kaže da je Armenija vrlo opasna reprezentacija.

"Gledali smo prvo poluvrijeme protiv Italije. Sigurno je Armenija odigrala odličan meč, ali na kraju je ipak izgubila. Igraju odličnu kontru i polukontru tako da se sigurno radi o dobrom timu. Mi više nemamo pravo na kiks. Moramo dobiti pa ćemo vidjeti dalje", kazao je Robi.

Finska je pobijedila sinoć Grčku pa nam je samim tim zagorčala život jer i dalje ima pet bodova prednosti. Ako pobijedi i Italiju u nedjelju, Robi kaže da će nam biti vrlo teško.

"Sve će se odlučivati u desetom mjesecu, ako pobijedimo Armeniju naravno. Ako Finska pobijedi i Italiju, onda je to već nešto teže. Nadamo se da će Italija protiv Finske u nedjelju nastaviti taj niz i da ćemo mi pobijediti Armeniju, onda bi u desetom mjesecu imali set i meč loptu protiv Finske".

O povredama:

"Sarić je ipak otpao, što se Tonija tiče vidjet ćemo tamo. Bičakčić se oporavio to je bitno. Sarić je otpao, možda će i Toni, ostali su svi dobro i spremni su za meč".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Susret Armenija - BiH igra se u nedjelju od 15.00 časova.

Top Komentari

MirzaBarucic
Vazi Robi, dogovoreno. Ali prije utakmice dobro isamaraj nase primadone. Ima da ginu na terenu. Od Pjanica zahtijevaj da bude VODJA na terenu. Dzeko takodje, nema setanja, nema polovnih primanja lopti ... DA GINU! Visca ako ne zna igrati za repku, zahvaliti mu se i vra***i ga Erdoganu. Zukanovic neka ne drzi loptu po deset sekundi dok ne skonta sta ce s njom. Pobogu! Jedva cekam da se Memisevic vrati, da zajedno sa Bicakcicem igra iza. Zuka je relativno poglup.
0 14
Mica
Nemoze sa zukom,todorovicem i milosevicem.Vra*** bicakcica i besica.Trebo igrat i Hajrovic,Vrancic i Kodro.
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi