Prosinečki dobio zanimljiv poziv: Je li spreman?
Foto: EPA

Novi izazov

Prosinečki dobio zanimljiv poziv: Je li spreman?

E. Škorić

Hrvatski stručnjak Robert Prosinečki spreman je za nove izazove.

Proslavljeni hrvatski nogometaš vodio je Azerbejdžan, no danas je slobodan i traži novo radno mjesto. Za njega su se zanimale i neke ovdašnje nogometne selekcije, ali i dalje je bez posla.

Međutim, kako javljaju neki mediji u Hrvatskoj, 48-godišnji Prosinečki dobio je neke atraktivne ponude, a najbolju od turskog Trabzonspora, koji mu daje 1.5 miliona eura po sezoni. 

Srbija, Slovenija, BiH, pa i Hrvatska su bile zainteresovane za Prosinečkog, a sada se spominje Sturm iz Graza. Iako bivši igrač Crvene zvezde, Dinama i Barcelone želi izazove u ligi petice, smatra da je Sturm kao klub iz vrha Austrije itekako dobar.

Osim toga, Zagreb nije daleko od Graza i to bi bila dobra stvar za njegovu porodicu. Sada ostaje da se vidi je li Prosinečki spreman da krene u novu avanturu ili će i dalje čekati poziv iz nekog kluba iz liga petica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi