Umjesto klupe BiH Prosinečki kreće stopama Ivice Osima
Foto: EPA

Hrvatski stručnjak se vraća klupskom fudbalu

Umjesto klupe BiH Prosinečki kreće stopama Ivice Osima

Legenda jugoslovenskog i hrvatskog fudbala Robert Prosinečki je posljednji trenerski angažman imao na klupi reprezentacije Azerbjedžana, a nakon raskidanja saradnje sa fudbalskim savezom ove zemlje, on se povezivao sa gotovo svim selekcijama u regionu.

Špekulisalo se da bi Prosinečki mogao biti izabran i za selektora Bosne i Hercegovine, da bi ga nešto kasnije mediji "proglašavali" novim selektorom Slovenije.

Ipak, čini se da je Žutom dosadio reprezentativni fudbal, te da bi se uskoro trebao vratiti klupskom, prenosi hrvatski tportal.hr.

Naime, Prosinečki pregovara sa austrijskim Sturmom iz Graza, klubom koji je svojevremeno sa puno uspjeha vodio legendarni Ivica Osim.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Navodno je Robert Prosinečki veoma blizu postizanja dogovora sa ovim klubom, pa bi, nakon Crvene zvezde i Kayserispora, Sturm mogao biti treći klupski angažman u njegovoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi