Prosinečki i Zmajevi u Jerevanu trebaju pokazati da su za velike stvari

U obzir dolazi samo pobjeda

Prosinečki i Zmajevi u Jerevanu trebaju pokazati da su za velike stvari

A. Čaušević

Utakmicu šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Bosna i Hercegovina igra danas na gostovanju kod Armenije. 

Susret u Jerevanu protiv neugodnog protivnika će biti pravi ispit zrelosti za Roberta Prosinečkog i njegove izabranike obzirom da bh. reprezentaciji odgovara samo pobjeda, u protivnom prema svemu sudeći slijedi novi baraž.

Armenci su poznati kao selekcija koja na momente zna stvoriti probleme i mnogo jačim selekcijama zbog čega će okršaj na Republičkom stadionu biti prava prilika da ova generacija Zmajeva pokaže da li je stvorena za velike domente.

Situacija u grupi J je takva da su našem nacionalnom timu neophodna tri boda ukoliko želimo direktan plasman na EURO. Iz tog razloga Edin Džeko i društvo su definitino pod imperativom pobjede.

Kvote za meč Armenija - Bosna i Hercegovina obavezno pogledajte ovdje.

"Mislim da je Armenija jedna jako dobra reprezentacija koja je to pokazala i nama u Sarajevu i protiv Italije, protiv Grčke. Gledali smo te utakmice, da li će biti nekih promjena kod Armenije to ćemo vidjeti, ali sigurno da je pomak evidentan", rekao je Prosinečki u najavi utakmice.

Selektor bh. reprezentacije u ovom meču neće moći računati na povrijeđenog Tonija Šunjića, dok na drugoj strani pravo nastupa zbog crvenog kartona nema najbolji napadač Armenaca Alexander Karapetyan.

Očekuje se da Prosinečki napravi niz izmjena u odnosu na utakmicu protiv Lihtenštajna, a sigurno je da će mjesto u startnoj postavi zauzeti Ermin Bičakčić.

Bosna i Hercegovina je do sada jednom gostovala u Armeniji. Bilo je to u sklopu kvalifikacija za SP 2010. Tada smo slavili s 0:2 golovima Senijada Ibričića i Zlatana Muslimovića.

Utakmica na Republičkom stadionu počinje u 15 sati po centralnoevropskom vremenu, a sudit će ga francuske sudije na čelu sa Benoitem Bastienom.

U preostala dva meča kvalifikacione grupe J sastaju se Grčka - Lihtenštajn i Finska - Italija. Ti susreti počinju u 20:45.

Top Komentari

Darkwood
je..ga Prosinecki vidi na šta izgledas. Pa zar nema niko da mu kaže da nemozes vako pred kamere. Ali tako nam je i u državi pa i ovo me ne čudi više. Kako god sretno danas naši zmajevi, samo hrabro??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi