Prosinečki: Toni je otišao za Moskvu, sa ostalima ne bi trebalo biti problema

Selektor BiH pred sutrašnji meč

Prosinečki: Toni je otišao za Moskvu, sa ostalima ne bi trebalo biti problema

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Jerevanu igra meč 6. kola Grupe J kvalifikacija za EP protiv Armenije. Tim povodom je danas održana i press konferencija na kojoj su se novinarima obratili selektor Prosinečki i Edin Džeko.

Prvo pitanje za našeg kapitena bilo je o njegovom novom saigraču u Romi, a sutrašnjem protivniku Henrikhu Mkhitaryanu.

"Znam ga dosta dobro, jako dobar igrač koji će nam u Romi sigurno pomoći. Meni kao napadaču je iskreno drago što je jedan takav igrač došao kod nas s obzirom da će i meni biti puno laške igrati naprijed sa njima, ali se isto tako nadam da će sutra odigrati malo slabije", poručio je Džeko.

Kako ste vidjeli meč Armenija - Italija?

"S obzirom da smo mi igrali malo kasnije, cijela ekipa je gledala prvo poluvrijeme i vidjeli smo da je Armenija napravila dosta problema Italiji i bez tog crvenog kartona sigurno da bi utakmica bila dosta drugačije i teža za Italiju".

"Mislim da je Armenija ekipa koja jako dobro igra iz kontri i mislim da će nam tu zadati dosta problema, ali to je i ekipa koja je dosta agresivna i koja ima nekoliko dosta dobrih igrača. Sigurno da neće biti nimalo lagana utakmica", istakao je Džeko.

Zatim je riječ uzeo Prosinečki.

"U prvoj utakmici smo igrali 2:1, sigurno da su nam i na domaćem torenu pravili probleme. Kao što je rekao i Edin oni jako dobro igraju te kontre i polukontre. Mislim da je Armenija jedna jako dobra reprezentacija koja je to pokazala i nama u Sarajevu i protiv Italije, protiv Grčke. Gledali smo te utakmice, da li će biti nekih promjena kod Armenije to ćemo vidjeti, ali sigurno da je pomak evidentan", istakao je Prosinečki, pa nastavio:

"Gledajući po prvom poluvremenu sigurno da bi bili na drugačijem mjestu na tablici, samim time što smo i protiv Grčke i protiv Italije, i protiv Finske smo imali 0:0... Razlog što na kraju nismo sigurno ima. Mi smo u svim tim prvim poluvremenima igrali možda inaš najbolji nogomet, pogotovo protiv Grčke, ali onda je došao neki pad, ušlo se u 'crnu rupu' i nije se moglo izaći iz nje. Koji su razlozi pravi? Ne bih rekao da su ti bili fizički, to je neka dekoncentracije, greške..."

"Gledajući po prvom poluvremenu sigurno da bi bili na drugačijem mjestu na tablici, samim time što smo i protiv Grčke i protiv Italije, i protiv Finske smo imali 0:0... Razlog što na kraju nismo sigurno ima. Mi smo u svim tim prvim poluvremenima igrali možda inaš najbolji nogomet, pogotovo protiv Grčke, ali onda je došao neki pad, ušlo se u 'crnu rupu' i nije se moglo izaći iz nje. Koji su razlozi pravi? Ne bih rekao da su ti bili fizički, to je neka dekoncentracije, greške... Nadam se da ćemo to već sutra ispravit, eto protiv Lihtenštajna smo dali četiri gola u drugom poluvremenu možda je to dobro i za dalje... Nemamo pravo na grešku, na kiks. Sigurno nimalo lagana utakmica za nas, pa i zbog pritiska. Ali došli smo pobijediti i dati sve od sebe da bi ostali u utrci za to mjesto koje vodi na Euro."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Problemi sa igračkim kadrom?

"Toni (Šunjić) se vratio u Moskvu, njegov klub je tražio da što prije dođe da bi se mogao oporaviti. Nije bio spreman za sutrašnju utakmicu jer ima problema za sadnjom ložom. Ovo drugo je uglavnom u redu, čekamo današnji trening, ali ne bi trebalo biti problema", poručio je Prosinečki.

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
Zoves Sarica kohi je POVRIJEĐEN i za kojeg znas da nece igrati, a ne zoves jednog HAJROVICA koji bi realno mogao pomoci konkretno u ovoj UTAKMICI...gotivio sam te Žuti, ali vise NE!!
1 0
ljiljan
kaze robi protiv italije na poluvremenu bilo 1:1 a san marinu smo dali 4 gola u drugom poluvremenu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi