Bh. selektor nakon pobjede protiv Armenije

Prosinečki: Igra nam je imala dva lica, ali je najbitnije da smo osvojili tri boda

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je otvorila kvalifikacije za Euro 2020.

Zmajevi su večeras na Grbavici ugostili Armeniju i na kraju golovima Krunića i Milioševića slavili s 2:0, a po završetku utakmice održana je i konferencija za medije, na kojoj se medijima obratio selektor Prosinečki.

"Nemam pojma za sastav za Grčku, ništa o tome. Ova utakmica je bila s dva lica, bili smo dosta bolji. Da je Džeko zabio jedan gol u prvom bilo bi dosta drugačije. U drugom dijelu smo željeli da uđemo u taj ritam, ali nismo mogli jer su nam stvarali dosta problema s kontrama. Mi moramo biti zadovoljni i tri boda su najbitnija. Italija i Grčka su također dobili i sada imamo po tri boda svi. Protiv Grčke nam neće biti lako jer je to ekipa koja igra na rezultat."

"Danas je bilo propusta i pričat ću s igračima o tome. Nije bilo na nivou na kojem smo željeli, ali tu je bilo i dobrih stvari. Imamo samo dva dana da se spremimo i odmorimo. Vidjet ćemo šta je s povredama i nekim igračima koje smo sačuvali za Grčku. Deni je dao gol i donio je dosta toga u našoj igri. Žao mi je što je napravio penal, ali šta bi. Ne znamo koliko je Koljićeva povreda ozbiljna, ali za ovu narednu utakmicu smo ga vjerovatno izgubili".

Igra Krunića i Miloševića?

"Deni je jako dobro ušao u meč, dao gol i žao mi je što je napravio penal. Nemamo samo 11 igrača i imamo 20 igrača i cilj nam je da svi budu spremni za igru i pokažu koliko mogu".

"Bio je pad u drugom poluvremenu i to je jasno. U prvom dijelu smo dominirali i stvarali šanse, a odbrana je igrala jako dobro. Nismo im dozvolili da šutaju na gol. Ipak, u drugom dijelu je Armenija počela bolje igrati i da nas pritiska, a mi nismo igrali u sredini kako treba. Bilo je tu nekih dobrih napada, ali možemo puno bolje i najvažnija su nam tri boda. Analizirat ćemo ovo i vidjeti kako možemo bolje".

Udvajanje Miralema Pjanića, da li je to problem za bh. tim?

"Sigurno da ovisimo o Miralemu, pogotovo ovih zadnjih utakmica gdje smo mu našli poziciju i digao je formu. On je motor naše sredine, ali mislim da nije on samo važan. Ostali igrači se nisu dovoljno nudili i sve je bilo na njemu. Nije bilo Bešića i Krunića u pojednim momentima i to je bio problem. U biti ćemo puno ovisiti kakav će biti Pjanić. U ostalom on je i Juventusu bitna karika i razigrava cijeli tim. Biće nekih promjena za Grčku taktičkih i igračkih i pokušat ćemo dobiti neku svježinu. Sačuvali smo tri igrača koji će sigurno biti starteri i oni su nam vrlo bitni".

Mišljenje o ekipi Armenije?

"Pohvalio sam ih i odigrali su jako dobru utakmicu. Ako budu ovako igrali sve ekipe će imati velikih problema s njima. Oni su u drugom dijelu igrali dobro i malo su me iznenadili koliko su nam problema stvarali ofanzivno. Ipak, mi smo opet imali te zicere koje nismo iskoristili. Ali, Armeniji svaka čast".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Narednu utakmicu naš nacionalni tim, podsjetimo, igra u utorak protiv Grčke.

Top Komentari

MirzaBarucic
Valjda 2-1, ne 2-0. Čauševiću, pobogu.
3 0
mostarac1964
Kako bi bilo da vi carevi nastavite cuclati I ostavite Velez na miru
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi