Novi bh. selektor spreman je za debi na klupi naše reprezentacije, a pred put na američku turneju okupio je igrače u Zenici

Selektor na okupljanju u Zenici

Prosinečki: Kod mene nema star ili mlad, igraju oni koji su spremni

E. Čaušević

Bh. reprezentacija okupila se u Zenici gdje će se pripremati nekoliko dana pred odlazak u Sjedinjene Američke Države gdje nas očekuju dvije prijateljske utakmice.

Novi selektor Robert Prosinečki će za mečeve protiv Amerike i Meksika moći računati većinom na igrače iz Premijer lige BiH, te je poručio da će svi oni koji budu spremni dobiti šansu da pokažu koliko mogu.

"Sigurno da me veseli što imamo dvije jake utakmice protiv Amerike i Meksika. Vidjet ćemo nakon današnjeg treninga, imamo nekih problema s povredama i tako da ćemo to lijepo organizovati i vidjeti ko će putovati. Selektor U21 Vinko Marinović mi je dosta pomogao u toku cijele ove priče", rekao je Prosinečki, te dodao:

"Prvo ćemo upoznati sve igrače. Nemamo puno vremena, imamo 2-3 dana. Upoznat ćemo ih s tim što ja želim u reprezentaciji, kako želim da igraju. Svi će dobiti šansu što je najvažnije. Nema kod mene mlad ili star, igraju oni koji mogu. Nadam se da će biti dosta igrača koji će konkurisati za sve to".

"Imam jako puno poziva igrača koji bi se priključili bh. selekciji. Igrači koji igraju u dobrim klubovima i to ćemo sve pogledati. Imam neka razmišljanja uz ove neke igrače koje svi znate, nadam se da će biti nekih mlađih igrača koji mogu igrati i konkurisati. Širina je vrlo bitna", zaključio je Prosinečki.

Top Komentari

Josip Domorocki
Kada sve te nase "zvijezde"koji igraju u stranim klubovima budu "giljali" kao u tim klubovima onda tek bude nesto..a dok se cuvaju za svoje klubove i u reprezentaciji samo "otaljavaju" posao od toga nema nista...E takve provjeriti na dvije-tri tekme a ako nastave isto onda ih nogirati pa nek se on zove Dzeko,Pjanic..itd..itd
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi