Selektor Zmajeva nakon remija sa Austrijom

Prosinečki: Momci se bacaju na glavu, sve osim Eura bio bi neuspjeh

Reprezentacija BiH je večeras na stadionu Ernst Happel u Beču odigrala utakmicu 5. kola Liga nacija protiv domaće Austrije. Susret je završen rezultatom 0:0 što je bilo dovoljno da Zmajevi osiguraju plasman u Ligu A Lige nacija.

Nakon utakmice protiv Austrije medijima se obratio selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki.

"Prvo moram reći da je bila vrlo teška utakmica, ali bilo je i jako puno naših navijača, bio je fenomenalan ambijent... Što se tiče utakmice, znali smo da će biti teško, jer je Austriji igrala samo pobjeda. Mi smo u prvom poluvremenu odigrali izvanredno, dominirali smo, imali šanse. U drugom je bilo također dobro, ali su nam uspjeli napraviti prtisak", poručio je Prosinečki, pa nastavio:

"Prvi smo u grupi, 10 bodova, primili smo samo jedan gol. Momcima čestitam na današnjoj utakmici... Mi sada igramo sa Španijom, a onda ćemo 2.12. gledati izvlačenje grupe i mislim da ovi momci zaista imaju kvalitet, dobili su i samopouzdanje, 'bacaju se na glavu', postali su prava ekipa i mislim da je sve osim odlaska na Euro neuspjeh. Mislim da ćemo kroz 'prave' kvalifikacije pokušati plasirati se direktno, i bez Lige nacija... Činjenica da smo sada u elitnoj grupi Lige nacija sigurno je jedan veliki uspjeh i za mene kao trenera, ali i za BiH"

"U drugom poluvremenu smo ušli u neke greške, pa su nas oni stisli. Nismo mogli uspostaviti igru iz prvog poluvremena, nije bila taktika da se povučemo, jednostavno su nas pritisli", istakao je Prosinečki, pa se osvrnuo na nove igrače u selekciji:

"To je naša snaga, imamo i U21 reprezentaciju veom kvalitetnu, sigurno tu ima još kvalitetnih igrača i dalje ćemo gledati i tražiti nove mlade igrače. Za budućnost BiH se ne moramo bojati, ona će uvijek imati talenata".

Osvrnuo se i na povrede koje su zadobili Pjanić i Šunjić.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Pjana se požalio na povredu, Šunjić je također imao povredu mišića, ali biće dobro".

Top Komentari

Cholin potok
Žuti hvala za ovih 10 lijepih mjeseci :) (jedina prava nervoza kad Bešić zijani loptu 20sec pred kraj) I samo ti svoj pos'o lagano bez srkleta... P.S. Volimo mi Bešića, klasicna BiH budala
95 3
vozdra
Pravi navijaci i patriote ce pozdravit i podrzat i Robija i repku.Nek je na sramotu svima koji kritikuju ovu reprezentaciju na celu sa Prosineckim.Cestitam selektore!
72 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi