Selektor BiH pred put u Belfast

Prosinečki: Motivisani smo, idemo napraviti dobar rezultat

Reprezentacija BiH predvođena selektorom Robertom Prosinečkim danas će otputovati u Belfast.

Zmajeve u glavnom gradu Sjeverne Irske u subotu očekuje meč 1. kola Lige nacija, a pred sami put na sarajevskom aerodromu prisutnim medijima se obratio Prosinečki. Istaknuo je, između ostalog, da je situacija puno bolja u odnosu na prethodne dane kada je u pitanju igrački kadar.

"Nagovijestio sam da ćemo vidjeti sve kad dođu. Medicinska služba je oporavila Ćivića i Nastića, Todorović je isto s nama jer zbog žutih kartona ne može igrati za U21 reprezentaciju i konkurisat će sa meč u Belfastu. Dobili smo uglavnom tri odbrambena igrača, što nas veseli jer smo bili u deficitu zbog povreda Bičakčića i Vranješa. Situacija je puno bolja."

Istakao da je utakmica protiv Sjeverne Irske važna kao i svaka druga.

"Nama je svaka utakmica važna. Tamo putujemo motivirani, imamo dobru atmosferu u reprezentaciji i svi igrači su željni da naprave dobar rezultat. Sjeverna Irska igra jako dobro kući, agresivno, imaju i odličnu podršku s tribina. Već šest godina su na okupu, tako da se radi o jednoj iskusnoj i dobroj reprezentaciji. Mi težimo posjetu lopte u kroz pas igru želimo doći do gola, a oni su sjajni na korneru, autu i prekidima. Morat ćemo na to pripaziti."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Na kraju je Prosinečki kazao i da ćemu dobro doći iskustvo iz vremena kada je kao selektor Azerbejdžana imao priliku igrati protiv Sjeverne Irske.

Top Komentari

bebi
ma andjelcicu u koga ti gledas :inlove: :inlove:
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi