Selektor bh. reprezentacije je naročito zadovoljan načinom na koji se naš tim suprotstavio Špancima u prvom poluvremenu

Bh. selektor čestitao igračima na borbenosti

Prosinečki: Možemo mi i bolje, ali moram biti zadovoljan

Selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki nije bio pretjerano nezadovoljan nakon večerašnjeg poraza od Španije, štaviše.

Na press konferenciji nakon utakmice, Prosinečki je izrazio zadovoljstvo načinom na koji se naš tim suprotstavio favorizovanim Špancima, pogotovo u prvom poluvremenu.

"Mislim da je danas bila jedna dobra utakmica koja je pokazala dosta stvari. U prvom poluvremenu smo bili potpuno ravnopravni, čak smo imali i nekoliko šansi. U drugom poluvremenu je Španija dominirala puno više, te pobijedila na kraju", rekao je Prosinečki, te nastavio:

"Mogu biti zadovoljan jer su momci dali sve od sebe. Imali smo mnogo igrača koji nisu bili tu sa nama, ali ovim što su igrali moram čestitati. Stvarno su dali sve od sebe, ali ima tu još dosta da se radi. Možemo mi i bolje, ali zadovoljan sam".

Španski novinari su upitali Prosinečkog da prokomentariše igru Crvene furije večeras.

"Vjerovatno su u Španiji navikli da lakše pobjeđuju, ali u pitanju je jedna smjena generacija i mislim da će Luis Enrique pred sobom imati mnogo rada da vrati ovu reprezentaciju na nivo na kojem je bila nekada", dodao je naš selektor.

Inače, Robert Prosinečki je do večeras imao niz od devet utakmica na klupi BiH bez poraza i bio je na pragu da postavi novi rekord bh. selekcije. Nažalost, Španija je relativno kasnim golom Mendeza slavila sa 1:0 i nanijela našoj selekciji tek drugi poraz u ovoj kalendarskoj godini.

Top Komentari

kikiriki
NISTA OPASNO, PROTIV SPANIJE U SPANIJI IZGUBITI MINIMALNO,SVE U SVEMU JE OK.
73 5
amkobr
realno, vidi se napredak. pogledajte samo koliko druge reprezentacije primaju golova. ne sjećam se kada smo bili dobri u defanzivi kao sada
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi