Enrique: BiH se zatvorila i bilo nam je teško igrati

Španski selektor nakon pobjede

Enrique: BiH se zatvorila i bilo nam je teško igrati

Španski selektor Luis Enrique čestitao je svojim fudbalerima na pobjedi protiv Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu u Las Palmasu.

Crvena furija je većim dijelom utakmice kontrolisala tempo, ali je do pobjede došla tek u 78. minuti kada je Brais Mendez pogodio za konačnih 1:0.

"Dominirali smo tokom cijele utakmice i BiH nas nije uspjela ozbiljno ugroziti. U drugom poluvremenu smo napravili neke izmjene da pokušamo probiti defanzivni zid protivnika, što smo na kraju i uspjeli. BiH se zatvorila i bilo je teško igrati, uvijek je teško kada se protivnik tako zatvori", rekao je Luis Enrique, te nastavio:

"Žao mi je što se nismo plasirali na završni turnir Lige nacija. Nakon dvije utakmice, svi smo očekivali da ćemo završiti kao prvi u grupi, ali to se nije desilo. Moram biti zadovoljan pristupom igrača, sada se idemo fokusirati na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo".

Španski selektor također je pohvalio strijelca jedinog gola Mendeza, koji je večeras debitovao za A selekciju Crvene furije.

Top Komentari

Harisss
Sta je Enrique. Mislis pobijedio si u Englenskoj, rasturio Hrvate i sad ce svi da cvokocu od straha. Slab si ti selektor jarane!!!
15 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi