Prosinečki počeo slati pozive, znaju se četvorica
Foto: N/FSBiH

Otkrivaju se karte

Prosinečki počeo slati pozive, znaju se četvorica

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki ovog mjeseca imat će svoj "pravi" debi na klupi Zmajeva.

Nakon što je na američkoj turneji vodio pretežno igrače iz Premijer lige i mlade reprezentacije BiH, Prosinečki će u predstojećim utakmicama protiv Bugarske i Senegala na raspolaganju konačno imati fudbalere koji inače čine okosnicu Zmajeva, a pozive je već uveliko počeo do šalje.

Iako će Prosinečki spisak objaviti tek u ponedjeljak, već se znaju imena četvorice igrača koja su dobila poziv. Nakon Gorana Zakarića i Elvisa Sarića, inostrani mediji prenose da su pozive također dobili Ervin Zukanović i Ibrahim Šehić, koji je bio na spisku i u januaru.

Okupljanje reprezentacije BiH je, inače, zakazano za 19. mart. Susreti s Bugarskom i Senegalom će za Prosinečkog biti ujedno prava prilika da se na najbolji način upozna sa igračima koji će čini kostur ekipe u narednom periodu.

Prva prijateljska utakmica protiv Bugarske se igra 23. marta u Razgradu, dok je meč protiv Senegala na rasporedu 27. marta u gradu Le Havre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi