Prosinečki: Predsjednik Kayserispora me dugo nagovarao

Traga za pojačanjima

Prosinečki: Predsjednik Kayserispora me dugo nagovarao

Doskorašnji selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki vratio se u Tursku.

Neuspjeh u kvalifikacijama za Euro 2020. koštao je Prosinečkog posla u reprezentaciji BiH, ali za novim angažmanom ovaj proslavljeni hrvatski fudbaler nije tragao dugo. Poslije samo mjesec dana našao je novi posao, i to u Kayserisporu u kojem je već imao priliku raditi.

Kayserisporu danas gori pod nogama, posljednji je na tabeli sa samo 10 bodova iz 17 utakmica, pa Prosinečkog, definitivno, čeka težak posao.

"Imam zdravstvenih problema i nisam isprve mislio prihvatiti ponudu", povjerio se Prosinečki na predstavljanju u novom klubu, pa se potom osvrnuo na posao koji ga čeka.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Vjerujem da mogu spasiti Kayserispor od ispadanja. Treba nam nekoliko pojačanja i dobro odrađene probleme. Razgovarao sam sa predsjednikom koji me dugo nagovarao da prihvatim posao. Prema ovom klubu imam emocije, ipak sam tu bio prije nekoliko godina, a samim tim volim uzbuđenje i posao. Sretan sam što osjećam da su me navijači prihvatili i što mi vjeruju."

Prosinečki sa sobom u Kayserispor vodi i Gordana Ciprića i Dragana Spasića, koji su mu saradnici bili i u reprezentaciji BiH, a stručni štab činit će i Boban Bajković kojem je bio trener u Crvenoj zvezdi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi