Prosinečki sasvim otvoreno odgovorio na pitanje zašto nije zvao igrače iz Premijer lige

Za utakmice s Finskom i Italijom Robert Prosinečki je objavio spisak od 24 igrača na koje će račun

Prosinečki sasvim otvoreno odgovorio na pitanje zašto nije zvao igrače iz Premijer lige

A. Čaušević, foto: S. Bošković

Robert Prosinečki je objavio spisak od 24 igrača na koje će računati tokom nastavka kvalifikacija protiv Finske i Italije. 


Ne računajuči golmana FK Sarajevo, Vladana Kovačevića, na spisku nije bilo fudbalera iz Premijer lige BiH.

Prosinečki je sasvim otvoreno kazao da trenutno u najjačem rangu bh. fudbala nema dovoljno kvalitetno igrača koji bi mogao pomoći reprezentaciji u duelima s Fincima i Italijanima.

"Imamo igrače i kvalitet, Bosna i hercegovina će uvijek imati kvalitet. U ovom trenutku koliko nama znači da odemo na Evropsko prvenstvo ne vidim igrača koji bi iz bh. lige mogao igrati u ove dvije utakmice, što ne kažem da neće biti u budućnosti", rekao je Prosinečki te nastavio:

"U ovom trenutku ne vidim koji bi nam igrač mogao pomoći ili da da doprinos. Mogu ja njih voditi 28, ali da li oni mogu odgovoriti zahtjevima mečeva protiv Finske i Italije? Mislim da uvom trenutku nema tog igrača".

Neki od igrača koji su nedavno igrali u Premijer ligi, a sada su standarni članovi reprezentacije su Darko Todorović, Goran Zakarić, Elvis Sarić, Haris Duljević, Kenan Pirić...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi