Prosinečki: U junu svi razmišljaju o putovanjima, sreća je što drugu utakmicu igramo s Italijom

Zmajevi gostuju Finskoj i Italiji

Prosinečki: U junu svi razmišljaju o putovanjima, sreća je što drugu utakmicu igramo s Italijom

A. Čaušević

Selektor A reprezentacije BiH Robert Prosinečki objavio je spisak fudbalera na koje će računati tokom junskog reprezentativnog okupljanja. 

Zmajeve 8. i 11. juna očekuju dva neugodna gostovanja Finskoj i Italiji i sigurno će ishodi tih mečeva imati značajan uticaj na nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

"Probat ćemo napraviti dobar rezultat, znam da je s Finskom najbitnija utakmica, imat ćemo osam dana gdje ćemo biti zajedno, gdje ćemo puno više odraditi nekih stvari, mislim da smo pokazali, znam da je šesti mjesec najgori, svi razmišljaju o putovanjima i odmorima, ali mislim da imamo jednu veliku sreću što s Italijom igramo drugu utakmicu", rekao je Prosinečki kojeg brinu povrede Gojka Cimirota, Amera Gojaka i Radeta Krunića.

"Imat ćemo tih sedam do osam dana da pripremimo koji su igrači, vjerovatno Krunić neće moći, Cimirot je odigrao dosta dobru utakmicu, ali se povrijedio, trebamo i to vidjeti, svi igraju manje više standarno što me malo veseli, kroz ovih osam dana odabrati ćemo najbolje", kazao je Prosinečki koji je već obavio razgovor s Muhamedom Bešićem i poručio mu da se ne opusti te da na okupljanje dođe spreman obzirom da je Championship već ranije završio.

Govorio je i o nezgodnim Fincima.

"Razmišljam pozitivno, ona prva utakmica koja dolazi je najvažnija, nezgodna je selekcija, igraju drugačiji fudbal, sigurno će biti teška utakmica, ali sigurno imamo odgovor za to."

"Italija je favorit, nisu bili na Svjetskom prvenstvu, svi je guraju, fudbalska nacija gdje skoro svako prati fudbal, s dobrim rezultatom u finskoj to će biti dobar rezultat odigrati još bolje, sigurno ćemo odigrati jednu dobru utakmicu, ali prvo trebamo odraditi meč s Finskom, Mancini će probti sve da nas dobije."

Prosinečki je istakao da bi se za meč sa Finskom pripremao na isti način i da je pobijeđena Grčka.

Isto bih razmišljao da smo dobili Grčku, isto bih razmišljao da se dobije i Finska, sigurno ćemo igrači i ja razmišljati samo o jednoj stvari da se vratimo sa tri boda, u nogometu je sve zanimljivo, sve je moguće, po mom nekom viđenju, Finska nije uopšte lošta, pogotovo kući, ali ako budemo pravi, vratit ćemo se s tri boda i to je najvažnije."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Okupljanje Zmajeva je zakazano za 31. maj.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi