Robi najavio novo ime: Pokrenuli smo proceduru, zanimljiv je i može pomoći

Dilavera ćemo uskoro gledati u dresu Zmajeva

Robi najavio novo ime: Pokrenuli smo proceduru, zanimljiv je i može pomoći

S. Mlaćo

Selektor naše nogometne reprezentacije Robert Prosinečki danas je objavio spisak za duele sa Finskom i Italijom.

Nema tu većih iznenađenja, a sasvim očekivano na spisku se nije našao Emir Dilaver, defanzivac Dinama. Naime, Dilaver je velika želja Prosinečkog, te mu je preostalo da riješi potrebnu papirologiju.

Na današnjoj press konferenciji prokomentarisao je Robi status Dilavera.

"Sigurno se radi o igraču koji je zanimljiv i koji može pomoći reprezentaciji. Treba se odreći austrijskog državljanstva, to treba da odluči, a mi smo pokrenuli proceduru. Do sada se nije po tom još ništa završilo i za ove dvije utakmice Dilaver vjerovatno neće biti pozivan", kazao je Prosinečki.

Dilaver ranije priznao da želi dres Zmajeva

"Jako sam zadovoljan što se pokrenula ta priča oko mog igranja za BiH. Nikada nisam krio da bih volio biti dio reprezentacije i veseli me što su prepoznali moje igre u Dinamu. Čuo sam se sa ljudima iz Saveza i nadam se da će papiri biti gotovi što prije", rekao je Dilaver za Sportske novosti.

Sa selektorom Prosinečkim, s druge strane, još nije razgovarao.

"Sa njim se nisam čuo, ali vjerujem da ćemo ubrzo razgovarati. Možda u Zagrebu popijemo kafu kad smo već obojica ovdje", istaknuo je 28-godišnji fudbaler koji je po vokaciji defanzivac.

Promo

Top Komentari

Prle
Ima 28 godina. Nije bas neki veliki potencijal ali eto.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi