Selektor reprezentacije BiH za SportSport.ba

Prosinečki: Šehić i Begović će se boriti za jedinicu, Sarić opravdao očekivanja

K. Tanović

Fudbalska reprezentacija BiH odigrala je neriješeno sa Senegalom u prijateljskoj utakmici u francuskom Le Havreu.

Nakon utakmice selektor Robert Prosinečki je bio više nego zadovoljan...

"Mislim da smo odradili dobar posao. Imali smo dobrih prilika, ali svakako mogu biti zadovoljan sa igrom, borbenošću, uz to smo napravili i šest izmjena kako bi što više igrača dobilo minutažu. Imali smo bolje šanse od Senegala i ne bi bilo nezasluženo i da smo na kraju pobijedili. Polako se uhodavamo, igrači usvajaju ono što želim", kazao je Prosinečki za SportSport.ba.

Večerašnje izdanje je, prema njegovom mišljenju, mnogo bolje od onog u Bugarskom.

"Ako ćemo usporediti ovu utakmicu s onom u Bugarskoj, danas smo bolje igrali. Puno bolji je bio pas, izgledali smo sigurnije... Najvažnije je da smo u ovih sedam dana odradili sve kako treba."

I protiv Senegala u prvoj postavi se našao fudbaler Sarajeva Elvis Sarić.

"Mogu biti zadovoljan s onim što je Sarić pokazao. S njim smo dobili u pas igri, u živosti, brzini..."

Prokomentarisao je i golmansku poziciju. Asmir Begović ili Ibrahim Šehić?

"Imamo dva odlična golmana. Šehić je pokazao kroz ove utakmice da se radi o jednom izvanrednom golmanu, branio je fenomenalno, tako da će borba biti sigurno. Zdrava konkurencija je uvijek dobra", poručio je Prosinečki.

Top Komentari

Bego
Šehić je kompletni golman, u puno boljoj formi od begovića. Begović nezna igrat i liniski je golman. Dok śehic puno vise ucestuje u igir. Mislim da bi šehic trebo bit prvi golma i bolji je za ekipu.
38 9
Lud
Begovic je za klasu bolji golman od Sehica... To je realno... Nivo Engleske premijer lige na kojem Begovic brani vec 10 godina je dokaz kakav je golman... Šehic je odlicna rezerva i generano golmani su najmanji problem trenutno imamo mi mnogo vecih problema u ekipi... I mislim da je priluku trebao dobiti i Kenan Pirić...
15 27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi