Selektor BiH za SportSport.ba

Prosinečki: Težit ćemo pas igri kao i protiv Bugara, ali s četiri nova igrača

K. Tanović

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki zadovoljan je zdravstvenim biltenom u ekipi uoči sutrašnje utakmice protiv Senegala, koja se igra u Le Havreu.

Među 20-ak novinara iz Senegala, na treningu reprezentacije bio je i dopisnik portala SportSport.ba koji je jedini odašiljač informacija iz Le Havrea za naše područje, stoga se unaprijed radujemo što ćemo biti prenošeni od ostalih medija u BiH.

"Put sigurno nije bio idealan, ali mi smo ovdje već drugi dan. Odmorili smo se, odradili dva treninga i sve je u najboljem redu. Jako je bitno da nema povreda, svi igrači koji su ovdje će biti na raspolaganju za sutra", rekao je Prosinečki, te nastavio:

"Kao i protiv Bugara, težit ćemo pas igri. U jednom dijelu prošle utakmice to je bilo dobro, ali ima prostora za napredak. Uglavnom, mislim da imamo ekipu koja može tako igrati, imamo kvalitet i nadam se da ćemo i sutra odigrati tako. Igrat ćemo u istoj formaciji uz četiri promjene s kojim ćemo dobiti na svježini i gledat ću da svi dobiju šansu"

O Senegalu...

"To su sve igrači koji igraju u velikim ekipama, dobrim ligama od Francuske do Engleske. Znamo ih dosta, gledali smo njihovu zadnju utakmicu protiv Uzbekistana gdje je bilo 1:1, ali tu nisu igrali neki igrači koji su bitni. Recimo, Mane nije igrao. Senegal je kvalitetna reprezentacija koja je izborila Svjetsko prvenstvo, jasno je da su snažni", zaključio je Robert Prosinečki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi