Zmajevi nemaju problema sa povredama, a Prosinečki ističe da je predstojeća utakmica izuzetno bitna, te da BiH želi odigrati dobar meč.

Sutra protiv Bugarske

Prosinečki: Snijeg je, uslovi nisu idealni, ali igrači su spremni za meč

Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igra sutra na Ludogorets Areni prijateljsku utakmicu protiv selekcije Bugarske.

Izabranici Roberta Prosinečkog sinoć su odradili prvi trening, dok bi danas trebali trenirati ponovo na terenu u Trening centru Ludogoretsa ukoliko se steknu uslovi za to zbog snijega koji pada od ranih jutarnjih sati. Na današnjoj press konferenciji prisutnim novinarima obratio se bh. selektor Robert Prosinčeki koji je poručio da su igrači spremni za sutrašnji utakmicu.

"Malo je nezgodno vrijeme, snijeg i uvjeti nisu idealni za meč, ali mi ćemo biti spremni. Momci su svi zdravi što je najvažnije. Naša prva utakmica kada smo svi na okupu, najbolje što ima BiH.Tako da ćemo sutra dati maksimum i vidjet ćemo šta će biti. Imali smo nažalost jedan trening i nadam se danas još jedan ovisno od uslova. Imali smo nekoliko dana da se bolje upoznamo i sve je u najboljem redu", rekao je Prosinečki.

"Nama je svaka utakmica bitna i čak ta prijateljska. Želimo sutra odigrati dobar meč. Znamo da Bugari također nisu otišli na SP. Nova želja, nova sezona, dolaze Liga nacija i EP. Želimo kroz sve utakmice dobro igrati i vidjeti gdje smo. Rezultat je uvijek bitan za atmosferu i samopouzdanje. Sutra nije najbitnijii, želim vidjeti igrače i svima dati minutažu u ove dvije utakmice", kazao je selektor naše selekcije, te dodao:

"Jučer je bio sjajan teren i imali smo dobar trening. Nismo imali nikakvih problema i svi su zdravi i spremni za meč sutra. Nije se niko žalio na povredu, vidjet ćemo još danas šta će biti. Bugarska je dobra selekcija i veseli me što ćemo igrati sa jako dobrim selekcijama u prijateljskim utakmicama. O Bugarima znamo nešto više i radi se o jednoj jako dobroj selekciji".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi