Prosinečki: Spreman sam da pregovaram, BiH može na EP

Hrvatski trener za SportSport.ba

Prosinečki: Spreman sam da pregovaram, BiH može na EP

Edmir Škorić

Robert Prosinečki je u razgovoru za SportSport.ba kazao da ga još uvijek niko nije kontaktirao iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Prosinečki se spominje kao jedan od glavnih kandidata za nasljednika Safeta Sušića, koji je jučer, dan nakon katastrofe u Haifi i 3:0 poraza od Izraela, dobio otkaz.

“Sa mnom iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine još uvijek niko nije razgovarao. Čuo sam od vas, novinara, da sam ozbiljan kandidat, no ja doista nisam kontaktiran i onda ne mogu previše govoriti o tome. Jasno mi je da se u kuloarima priča o meni kao Papetovom nasljedniku, no ponovit ću - niko me nije nazvao iz vašeg Saveza”, kazao je Prosinečki za SportSport.ba, dodavši:

“Spreman sam da pregovaram. Ako bismo ušli u pregovore, možda bismo nešto i dogovorili”.

Nekad proslavljeni hrvatski nogometaš vjeruje da BiH još uvijek može da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

“Još ništa nije izgubljeno. BiH ima sjajnu momčad, vrhunske igrače i nikako ne zaslužuje biti tu gdje se sada nalazi. Uvjeren sam da se, ako bi se posložile neke stvari, može otići na Euro u Francusku. Samo riječi hvale za vašu reprezentaciju, mislim da će s vremenom biti sve bolje. Žao mi je stvarno zbog posljednjih rezultata”.

Prosinečki (45) je u karijeri igrao za Dinamo, Crvenu zvezdu, Real Madrid, Barcelonu, Standard, Portsmouth, Olimpiju iz Ljubljane, Zagreb, a trenirao je Zvezdu i turski Kayserispor. Sa crveno-bijelima iz Beograda osvojio je Kup Srbije u sezoni 2011/12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.