Prosinečki: Sutra je dan D, odlučio sam se za sastav

Press-konferencija reprezentacije BiH

Prosinečki: Sutra je dan D, odlučio sam se za sastav

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki obratio se medijima pred sutrašnji meč sa Finskom u okviru kvalifikacija za Euro.

U ovim kvalifikacijama Zmajevi ne briljiraju, a loši rezultati doveli su ih u situaciju da bi svaki drugi rezultat osim pobjede protiv Finske udaljio BiH od Eura 2020.

Svjestan toga je i selektor Prosinečki.

"Samo pobjeda dolazi u obzir. Moramo dati sve od sebe i napraviti sve na terenu kako bismo na kraju pobijedili. Vrlo jednostavno. Mi smo nažalost neke bodove 'prosuli' na koje smo računali ranije, tako je situacija takva da će sutrašnja utakmica vjerovatno i odlučiti imamo li šanse ili ne", kazao je Prosinečki.

Otežavajuću okolnost predstavljat će neigranje kapitena Džeke, ali već je odlučio ko će ga zamijeniti.

"Neko će morati zamijeniti Edina, na tome smo i radili ove sedmice. Znam i prvih 11 koji će sutra istrčati na teren, osim ako se, ne daj Bože, neko povrijedi na posljednjem treningu."

Ističe kako su svi u timu svjesni izazova koji je pred njima.

"Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Vjerujem da će moji igrači dati sve od sebe, jer ako budemo na razini na kojoj smo bili u dosta utakmica, onda se možemo nadati dobrom rezultatu. Postoji inat sigurno. Nadamo se da ćemo i podršku navijača, želimo pobijediti, kako zbog sebe, tako i zbog njih."

Bilo je govora i ostavki koju je podnio, pa se predomislio.

"O tome sam već govorio nekoliko puta, suvišno se vraćati na to sad. Sve u svemu, vjerujemo kako i dalje možemo napraviti velike stvari i da s ovim talentovanim igračima možemo izboriti plasman na Euro."


BiH i Finska se, podsjetimo, sastaju sutra s početkom u 18:00 sati.

Top Komentari

Rajvosa2019
Treba odigrat muski , pa sta god da bude
15 1
Sajaga
Nema tu nafake, prosjecni igraci isto kao i finci, ali je razlika u mentalitetu, kolektivu i trenutnoj formi. Ovo je njihovo vrijeme i nemamo sanse. 0:1 za Finsku
8 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi