Objavio spisak za Bugarsku i Senegal

Prosinečki: Svima želim dati minutažu, rezultat je bitan, no nije presudan

E. Čaušević

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, danas je objavio spisak igrača za prijateljske utakmice protiv Bugarske i Senegala koje naš tim igra krajem ovog mjeseca.

Kroz ove dvije utakmice rotirat ćemo veliki broj igrača između ostalog je rekao Prosinečki, a osvrnuo se i na igre novajlije u nacionalnom timu Smaila Prevljaka za kojeg je istakao:

"Radi se o jako zanimljivom igraču dao je u posljednje dvije utakmcice pet golova, želio sam nagraditi njegove igre i sigurno je da će dobiti određenu minutažu. Iako će mnogi reći da je to austrijska liga to nema veze, igra u dobroj formi i zabija golove.

Robert Prosinečki je zadovoljan zbog toga što većina naših igrača igra u posljednje vrijeme standardno u svojim klubovima.

"Mnogo naših igrača u posljednje vrijeme je standardno u svojim klubovima što je svakako ohrabrujuće. Želim dati svima minutažu u ova dva susreta. Rezultat je bitan, no nije presudan", govori Prosinečki.

Na kraju se Prosinečki osvrnuo i na naše protivnike u narednim utakmicama, Bugarsku i Senegal.

"Bugarsku dobro poznajem igrao sam protiv njih sa Azerbejdžanom, ali imamo još vremena da ih skautiramo. Kako njih tako i Senegalce. Što se tiče Senegala još ćemo ih bolje upoznati. Jasno je da se radi o fizički veoma moćnoj skupini igrača koja se izborila za SP. Samim tim sasvim sigurno posjeduju kvalitet".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi