Prosinečki: Nisam zvao igrače iz Dinama, no u fokusu su mi kao i svi ostali

Pohvalio Nikolu Jurčevića

Prosinečki: Nisam zvao igrače iz Dinama, no u fokusu su mi kao i svi ostali

Nikola Jurčević posljednji je iz stručnog štaba Slavena Bilića joji se upustio u samostalne trenerske vode. Pomoćnik u hrvatskoj reprezentaciji preuzeo je Dinamo, što je bio povod da zagrebačke Sportske novosti o toj temi porazgovaraju sa još jednim članom istog štaba, aktuelnim selektorom BiH Robertom Prosinečkim.

- Nema veze što je najduže od nas bio pomoćnik, nije mu to manjak. Drago mi je zbog njega da je postao trener Dinama, vjerujem da će biti uspješan. Time što je bio pomoćnik Slavenu Biliću u reprezentaciji, što je prošao sve te klubove i lige, sigurno je stekao iskustvo, koje će znati primijeniti i u Maksimiru. Dobar izbor. Ma, Jura će biti sjajan izbor - rekao je Robert Prosinečki.

Zanimljivo, Jurčević će od sutra raditi s trojicom potencijalnih igrača Roberta Prosinečkog u reprezentaciji BiH. Zasad nisu dobili izbornikov poziv za reprezentativnu akcije protiv Bugarske i Senegala.

- Nisam zvao ni Hodžića, ni Gojaka, ni Hajrovića. Gojak ide u U-21 reprezentaciju koja igra kvalifikacije, Hajrović i Hodžić nisu previše ni igrali. Ali, sigurno ću ih pratiti i dalje, oni su mi u fokusu, kao i svi ostali - rekao je Prosinečki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi