Proširuje se prostor namijenjen za press konferencije

Radovi na istočnoj tribini Bilinog polja

Proširuje se prostor namijenjen za press konferencije

D. Kurbegović

Stadion Bilino polje najmodernije je zdanje u našoj zemlji, svake godine se na stadionu vrše neki radovi, a proteklih godina se dosta uradilo na renoviranju terena, krova, svlačionica, rasvjete i ostalih stvari.

Kako bi ovaj stadion i dalje ispunjavao sve uvjete koje traži UEFA, posljednjih dana istočna tribina stadiona poprište je novih radova na dodatnom šminkanju i ispunjavanju strogih kriterija koji se traže.

Ono što je najbitnije da se proširuje prostor namijenjen za održavanje press konferencija, tako da će nakon renoviranja prostorija moći primiti 100 mjesta, što zahtijevaju propisi Evropske krovne kuće nogometa, te komisije koja se bavi infrastrukturom. Osim press sale, renovira se hol, te restoran, a završetak radova se očekuje do subotnje utakmice između Čelika i Širokog Brijega.

Grad Zenica uz pomoć UEFE i NFSBiH godinama ulaže u infrastrukturu, tako da se reprezentacija s razlogom priprema i igra utakmice u ovom gradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.