Prošla je godina od smrti Emiliana Sale, Nantes spremio posebne dresove

Obljetnica tragedije

Prošla je godina od smrti Emiliana Sale, Nantes spremio posebne dresove

U nedjelju, 26. januara, Nantes će ugostiti Bordeaux u meču 21. kola francuske Ligue 1.

Međutim, "Kanarinci" ovu domaću utakmicu neće igrati u svojim prepoznatljivim dresovima.

Nantes je za ovaj meč pripremio posebne dresove kojima želi odati počast svog nekadašnjem igraču, tragično stradalom Emilianu Sali.

Kako je Sala bio Argentinac, Nantes je odlučio spremiti dresove u bojama poput onih koje nosi argentinska reprezentacija.

Nije slučajno što će Nantes baš naredni meč igrati u posebnim dresovima. Danas se se naime, navršila tačno godina od pogibije argentinskog fudbalera, pa Nantes želi prvi sljedeći meč iskoristiti da obilježi tužnu obljetnicu.

Podsjetimo, Sala je prošle zime raalizovao transfer iz Nantesa u Cardiff, ali se je poginuo kada se avion koji ga je trebao odvesti na "Otok" pao u Engleski kanal. Tada je poginuo i pilot Dave Ibbotson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi