Proslava gola uz poruku Italijanima: Biće dobro, ostanite u kućama...
Foto: Screenshot

Koronavirus "zaledio" Italiju

Proslava gola uz poruku Italijanima: Biće dobro, ostanite u kućama...

Sada se već može reći da je Italija u krizi zbog straha od širenja koronavirusa.

Pola države je bukvalno zaleđeno, najgore je na na sjeveru, a trpi i sport jer se utakmice za sada mogu igrati samo pred praznim tribinama, iako je CONI (Italijanski olimpijski komietet) upravo zatražio da se sva sportska dešavanja poptuno blokiraju do 3. aprila.

Ipak, još uvijek sport nije blokiran na Apeninima, a trenutno se na praznom stadionu Mapei igra meč 26. kola Serije A između Sassuola i Brescije.

Domaći Sassuolo je stigao do prednosti u 45. minuti, nakon što je pogodio Francesco Caputo koji je nakon gola otrčao do klupe i uzeo papir na kojem je imao spremnu poruku za svoju naciju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je papir pokazao kameri, a na njemu su se mogle pročitati riječi: "Sve će biti dobro, #ostanite u kućama".

Jasno je da je poruka povezana sa koronavirusom i onime što se dešava u Italiji u posljednje vrijeme...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi