Prošle godine odbio Manchester United, a sada Pep Guardiola "opljačkao banku" za njega

Saul Niguez velika želja Cityja

Prošle godine odbio Manchester United, a sada Pep Guardiola "opljačkao banku" za njega

E. Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiola od dolaska u Manchester City potrošio je ogromnu sumu novca na pojačanja, ali čini se da se još uvijek nema namjeru zaustaviti.

Guardiola je napravio velike promjene što se tiče igračkog kadra od svog dolaska na klupu Građana, no jasno je da još uvijek nije zadovoljan u potpunosti s odabirom igrača koje ima. Glavni cilj španskog stručnjaka jeste da dovede pojačanje na poziciji zadnjeg veznog kako bi malo olakšao stvari za Fernandinha.

City je doveo pojačanja gotovo na svim pozicijama osim na onoj koju čuva Fernandinho. Brazilski fudbaler već ulazi u pozne godine i u maju će proslaviti svoj 34. rođendan. Međutim, Guardiola već zna ko bi ga mogao zamijeniti, a prva želja mu je igrač Atletico Madrida, Saul Niguez.

Veznjak madridskog kluba prethodnih sezona bio je na meti mnogih evropskih ekipa, ali je ostao vjeran Atleticu. Ipak, kada je City u pitanju jasno je da se malo ko može nositi s njima u finansijskim ponudama, a ugovori su ono što najviše privuče igrače.

Također, Guardiola neće štediti novac ni na Saulu i spreman je da sve završi bez mnogo pitanja za Atletico. City ima namjeru da otkupi njegov ugovor, odnosno aktiviraju otkupnu klauzulu od čak 150 miliona eura.

Ovaj transfer sprema bi se trebao ozvaničiti na ljeto, ali naravno samo uz uslov da Saul pristane na odlazak iz Atletica. Građani će sigurno igrati na kartu finansijske ponude, ali i činjenice da je Saul izjavljivao prije da mu je Pep Guardiola jedan od najboljih igrača.

Poznato je da je Saul prije dvije godine potpisao spektakularan ugovor na čak devet godina s Atletico Madridom uz otkupnu klauzulu od 150 miliona eura. Ovaj 24-godišnjak je važna karika ekipe Diega Simeonea i bit će zanimljivo vidjeti da li će ga Jorgandžije uspjeti zadržati u svom timu na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na ljeto ga htio Manchester United, ali ih je Saul odbio

Manchester United također je pokušao prošlog ljeta da aktivira otkupnu klauzulu španskog reprezentativca, ali je tada Saul odbio bilo kakve pregovore s Crvenim đavolima. Tada je poručio da mu nije želja da ide iz Atletica, te da nije bez razloga potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Čelnici kluba s Old Trafforda su u nekoliko navrata čak putovali u Madrid i sastajali se s Saulovim agentom, no bez uspjeha. Sigurno je da to i nije previše optimistično za njihovog graskog rivala City, no jasno je da Guardiola neće tek tako odustati od Saula.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rajvosa1946
koju
1 0
Hermann Maier
Građani će sigurno igrati na kartu finansijske ponude, ali i činjenice da je Saul izjavljivao prije da mu je Pep Guardiola jedan od najboljih igrača bravo glupane
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi