Gundogan: Uvijek sam se divio Guardioli, njegov fudbal me fascinira

Njemački fudbaler hvali svog trenera

Gundogan: Uvijek sam se divio Guardioli, njegov fudbal me fascinira

Njemački fudbaler i član Manchester Cityja Ilkay Gundogan iskoristio je priliku da u razgovoru za inostrane medije pohvali svog trenera Pepa Guardiolu.

Gundogan ove sezone igra fantastičan fudbal, a jedan od najzaslužnijih za to je svakako Guardiola koji, prema riječima Gundogana, uvijek ima gomilu rješenja. Njemački fudbaler je poručio da je uvijek htio da mu Guardiola bude trener.

"Oduvijek sam se divio Guardioli, još dok je bio u Barceloni. Njegov fudbal me fascinira. Oduvijek sam želio da mi on bude trener, njegove ekipe jednostavno imaju gomilu rješenja. Sada mogu više nego ikad da učim od njega, to smatram privilegijom", rekao je Gundogan.

Nijemac se također osvrnuo i na svoje partije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Teško je reći da li je ova sezona moja najbolja u karijeri. I u Dortmundu sam imao vrlo dobre faze. U međuvremenu sam naučio da slušam svoje tijelo. Spavam duže, po sedam sati, jedem dosta. Ovo je vrlo jak tempo, česte utakmice oduzimaju dosta energije", kaže Gundogan.

Inače, on je u toku ove sezone odigrao ukupno 32 utakmice te je postigao pet golova uz sedam asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

king11
pa i ja bi s ovim cityem bio najmanje među prva 3 tima u engleskoj, nek pep preuzme npr Arsenal pa nek proba nešto osvojit, ne bi ga bilo ni među prvih 5. E tu se treba dokazat a ne u cityu
3 0
Mele
Pepna klupi ima bolju postavu nego 80 % drugih timova lige.Jesus, Sane, Mahrez, pa koja to ekipa ima na klupi.???
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi