Prošlo 10 godina od ubistva Vedrana Puljića, ubica i dalje na slobodi

"Istina za Vedrana"

Prošlo 10 godina od ubistva Vedrana Puljića, ubica i dalje na slobodi

Edmir Škorić

Danas se navršilo 10 godina od ubistva mladog navijača Fudbalskog kluba Sarajevo Vedrana Puljića.

Puljić je imao 24 godine kada je ubijen hicem iz pištolja tog kobnog 4. oktobra 2009. godine u Širokom Brijegu ispred stadiona Pecara. Neredi su se dogodili prije meča Široki Brijeg - Sarajevo, na kraju je upucan navijač bordo tima, a njegov ubica i danas je na slobodi. Osim njega, teže je povrijeđeno još nekoliko navijača.

Istina i pravda još uvijek nisu zadovoljeni, iako se na brojnim bh. stadionima skandira "Istina za Vedrana", a Vedranovi drugovi s tribine nisu odustali od te borbe. 

"Sramotna činjenica je da deceniju poslije niko nije odgovarao za počinjeno ubistvo i ranjavanja navijača, te da se ime pokojnog Vedrana Puljića i danas na istom stadionu Pecara vrijeđa. U 2019. godini smo i dalje svjedoci kriminalnih radnji koje se dešavaju pod okriljem nacionalizma", saopćili su iz FK Sarajevo.

Prvobitno se smatralo tada da je Vedran ubijen oštrim predmetom i da je podlegao na putu prema Domu zdravlja Široki Brijeg, ali je ipak dan poslije odbukcijom tijela ustanovljeno kako je smrtno stradao od hica iz vatrenog oružja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za njegovo ubistvo osumnjičen je Oliver Knezović iz Širokog Brijega. Nakon nekoliko dana provedenih u pritvoru on je pobjegao, a policajci koji su dopustili bjekstvo su suspendovani. U Hrvatskoj je lišen slobode, no 2017. godine je izmijenjena optužniac i on se umjesto za ubistvo, teretio za pokušaj ubistva.

Vedran je sahranjen na Barama, sahrani je prisustvovalo hiljade navijača i građana Sarajeva, a njegov grob često posjećuju delegacije Sarajeva i Horde zla kako bi spriječili da se zaboravi.

Top Komentari

Mostar
Kako moze da Hoda slobodno. Kakva mu je dusa I savjest. Dali ga uopce grize savjest, Eto kakvo je nase pravosudze bez ikakvog morala. Treba trazit van Bih kao Fata sto je dobila za ljudska prava crkva da se skloni.. M.U.S.V.D.G
2 0
zakeroni
Pokoj mu dusi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi