Prošlo je 16 godina od debija: "Ušetao je u svlačionicu i svima nam rekao da je najbolji"

Kada je Ronaldo stigao na Old Trafford

Prošlo je 16 godina od debija: "Ušetao je u svlačionicu i svima nam rekao da je najbolji"

E. Škorić

Na današnji dan 2003. godine rođena je priča o nezaboravnom uvođenju Cristiana Ronalda u engleski nogomet.

Tog 16. avgusta 2003. godine United je imao tek gol prednosti nad Boltonom, a Sir Alex Ferguson je odlučio 29 minuta dati šansu Cristianu Ronaldu.

Pogledao je prema klupi za rezervne igrače i onda pogled fokusirao ka mladiću kojeg je doveo za 12,2 miliona funti iz Sportinga. Portugalac je igrao sjajno, United je zatim u samo 13 minuta postigao tri gola.

Ronaldo će godinama kasnije biti lider Manchestera, velika zvijezda, a njegov nekadašnji saigrač Quinton Fortune opisuje kako je izgledalo kada je CR7 prvi put ušao u svlačionicu Manchestera.

"Ronaldo je došao s toliko samopouzdanja, bilo je to nevjerojatno. Ušetao je u svlačionicu i u osnovi svima rekao da je najbolji. Ne na savršenom engleskom, ali mogli biste to razabrati", rekao je Fortune u intervjuu za The Guardian, pa je dodao:

"To ga je postavilo iznad svih mladih igrača i on je to mogao poduprijeti radnom etikom i sposobnostima. Čak je i u toj dobi želio biti bolji u svemu. Ako biste nešto radili na treningu, vježbao bi, a onda bi se vratio i učinio to ponovo".

A Ronaldo ne zaboravlja kako je stigao u Manchester.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prva utakmica koju sam igrao protiv Manchester Uniteda bila je nevjerovatna, savršena noć. Kad sam nakon utakmice slušao moje saigrače kako mi govore da idem u Manchester, nisam vjerovoa. Sir Alex Ferguson je bio tu i želio je da razgovara sa mnom. Otišao sam u svlačionicu i on me upoznao s igračima, što nije bilo jednostavno za mene jer sam pomalo sramežljiv. 'Sada te želim', rekao mi je Ferguson tada. Sve se brzo odvilo, dva dana kasnije sam otišao u Englesku i potpisao za Manchester", ispričao je Ronaldo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi