Tito Vilanova je šest dana prije smrti pozvao Messija u kuću i tu se sve promijenilo

Argentinac želio da napusti klub

Tito Vilanova je šest dana prije smrti pozvao Messija u kuću i tu se sve promijenilo

Edmir Škorić

Jordi Roura je španski umirovljeni nogometaš koji je radio kao pomoćnik Titu VIlanovi u Barceloni u sezoni 2012/13.

Roura, zadužen za rad s mladim igračima u Barceloni, te je sezone sjedio pored Vilanove, a ispričao je i jedan zanimljiv događaj samo šest dana prije smrti tada prvog trenera Barce.

"Tito je 19. aprila 2014. godine pozvao Messija u svoj dom i na kraju ga je uvjerio da potpiše novi ugovor s klubom, iako je Argentinac tada bio obeshrabreb i smatrao je da je vrijeme da ode u drugi tim i da izabere neki novi izazov. Na kraju je ostao", ispričao je Roura.

Vilanova je preminuo 25. aprila 2014. u 46. godini, što je izazvalo veliku tugu u Kataloniji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je bolovao od raka, a s Barcom je godinu dana ranije osvojio naslov La Lige. Vodio je dosta dugo tešku borbu s rakom, ali nije preživio-

Kada ga je 2011. karcinom prvi put izbacio iz ravnoteže, Vilanova se neprimjetno povukao na liječenje i jednako tiho se nekoliko mjeseci kasnije vratio u pogon. Povratak bolesti u decembru 2012. odjeknuo je, međutim, kao globalna vijest jer je Tito u međuvremenu došao na mjesto šefa Barcine struke.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti